محل تبلیغات شما

گزارش کار آزمایشگاه  نام آزمایش: میزان گاز حل شده در یک نوشابه

 

 

شماره گروه:5   پایه:دهم        رشته: ریاضی و فیزیک   شماره کلاس:101    شماره آزمایش:19     تاریخ:11/11/1398  

 

    نام اعضای گروه: بردیا صغیری  فرهاد     عرفان عمادی     حسین قایدی     

نام آزمایش: میزان گاز حل شده در یک نوشابه

مقدمه و تیوری(همچنین در این قسمت می توانید اهداف و فرضیه ها را مطرح کنید):

اندازه گیری جرم و حجم گاز موجود در نوشابه

وسایل و مواد مورد نیاز آزمایش:

شیشه ساعت _ ترازوی دیجیتالی _ قاشقک(اسپاتول) _ سدیم کلرید _ نوشابه گازدار 250 میلی لیتری(گروه ما از300 میلی لیتری استفاده کرد)_ قیف شیشه ای

شرح آزمایش:

جرم نوشابه را روی ترازوی دیجیتالی اندازه گیری کردیم 78/132 گرم،و به شیوه ی فوق باقی جرم باقی را هم اندازه گیری کردیم جرم شیشه ی ساعت  25/45 گرم بود سپس نمک با اسپاتول در آن ریختیم و جرم شیشه ساعت را از جرم کل کم کردیم برای بدست آوردن جرم نمک اولیه، جرم نمک سدیم کلرید اولیه 05/50 گرم سپس برای کم کردن هدر رفت نمک و به آرامی ریخته شدن آن در نوشابه برای جلوگیری از بیرون ریختن گاز قیف شیشه ای را در سر نوشابه گذاشتیم و با اسپاتول به آرامی شروع به رختن نمک در نوشابه کردیم در چند نوبت سه باره که نمک میریختیم نوشابه را تند تکان میدادیم و آنقدر ادامه دادیم تا دیگر نوشابه در نمک حل نشد.جرم در بند زیر به گرم است.

جرم هرچه نمک در شیشه ساعت مانده بود به این صورت اندازه گرفتیم:جرم نمک باقی مانده و شیشه ی ساعت(59) جرم شیشه ساعت(25/45) برابر است با جرم نمک باقی مانده(75/13)سپس آن را از جرم نمک اولیه(05/50) کم میکنیم تا نمک مصرفی(3/36) بدست آید که آن را با جرم نوشابه(78/132) جمع می بندیم تا جرم کل نوشابه و نمک(08/169) بدست آید  جرم محاسبه شده(08/169) را با جرم اندازه گیری شده(27/168) منها میکنیم تا جرم گاز نوشابه(81/0) بدست آید.

نتیجه گیری و جمع بندی:

جرم گاز حل شده در یک نوشابه(81/0) بدست آوردیم حال از طریق استوکیومتری حجم گاز را هم بدست می آوریم :0.81grco2x 1molco2/44grco2x 22.4lit/1molco2= 0.41lit=410mlit

 

 

پاسخ به پرسش های کتاب:

حجم گاز نوشابه را به طور تقریبی حدس بزنید. اگر شرایط آزمایش را شرایط استاندارد فرض کنیم، با استفاده از جرم بدست آمده، حجم گاز نوشابه را حساب کنید.حجم گاز نوشابه با حدس شما چه میزان اختلاف داشت؟

حدس ما با توجه به حجم نوشابه بود . با توجه به اینکه از بطری ۳۰۰ میلی لیتری استفاده کرده شده بود حدس ما ۱۰۰تا۱۵۰ میل لیتر گاز بود.اما حجم نوشابه 410 میلی لیتر شد که با حدس ما حد اکثر 310 میلی لیتر اختلاف داشت.

با استفاده از یک بادکنک و مقداری نمک حجم تقریسی گاز نوشابه را اندازه گیری کنید.

مقداری نمک در یک بادکنک ریخته و بادکنک را به طور افقی به درب یک بطری نوشابه محکم وصل کنید بادکنک را توسط یک تکه نخ به درب بطری محکم ببندید). سپس بادکنک را به طور.عمودی نگه دارید تا نمک وارد نوشابه شود.نوشابه را تکان دهید تا کامالً گاز موجود در آن خارج شود.پس از خروج کامل گاز موجود در نوشابه، بادکنک را با دقت از درب نوشابه جدا کرده و درب آن را ببندید با اندازه گیری شعاع بادکنک حجم بادکنک یا به عبارتی حجم گاز قابل اندازه گیری می باشد. البته با قررادادن بادکنک در یک تشتک پر از آب و اندازه گیری میزان آب بیرون ریخته شده از تشتک نیز می توان حجم.گاز موجود در بادکنک را اندازه گیری نمود.

پیشنهادات(اامی نیست):

 

 

 

 

منابع و مأخذ:

پاسخ به پرسش کتاب  

http://tnews.ir/site/003493009549.html?refc=16

 راهنمای معلم (1) آزمایشگاه علوم تجربی

 

نام آزمایش: میزان گاز حل شده در یک نوشابه

120 تمرین برای افزایش قدرت ذهن

ایروبیک ورزش دوستدار مغز

نوشابه ,جرم ,گاز ,نمک ,حجم ,گیری ,اندازه گیری ,حجم گاز ,در یک ,نوشابه را ,جرم نمک ,میلی لیتری استفاده

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آلما گولو همه چیز در مورد آمپلی فایر